1

IOT/LoRa

Potpuna digitalizacija

2

LAN/4G/5G

Minimalno učešće

3

Brzina funkcija

Jedna rečenica kratki opis

Industrija 4.0 je odavno pokucala na naša vrata. Svi putevi vode u digitalno društvo.

Dobro, ali kako izaći na taj put, i kako se njim voziti. Naravno, imate milion pitanja i dilema u vezi digitalizacije. Treba li nam sad to? Imamo li budžet? Imamo li kadrove? Da li će to poboljšati naše procese? Kako krenuti?

Povjerite stručnjacima Yanoke da vam rasvijetle taj put. Od skeniranja trenutnog stanja vaših (digitalnih) procesa, izrada analiza i studija, pa sve do izrada strateških planova koji uključuje i mapu puta digitalizacije, naša kuća će vam ovakvim pristupom vaše digitalne strategije uklopiti u sveukupnu strategiju vašeg poslovanja.

Na raspolaganju vam je naš tim vrhunskih savjetnika i iskusnih inžinjera koji uvijek polaze od krupne slike poslovanje i vaših stvarnih potreba. Oni će sagledati sve vaše probleme, potrebe i mogućnosti, te izraditi optimalnan prijedlog strategije. Taj prijedlog će predstavljati odličan spoj naprednih metoda i opreme sa vašim trenutnim stanjem poslovanja, razvojnim potencijalima i aktuelnim budžetom.

Yanoku ne čine samo eksperti za digitalizaciju. Yanoka je kompanija koju su osnovali i vode je eksperti sa značajnim iskustvom iz operativnog poslovanja općenito, pa tek onda specijalisti za digitalizacije poslovanja i/ili proizvodnje. Mi znamo o čemu pričamo.

Testirajte nas. Jer u svakoj dobroj kompaniji se krije jedna digitalno još bolja!

Za više infomacija na raspolaganju vam je naš tim, kontaktirajte nas!

Razmena podataka, fleksibilno planiranje, kontrola i izvršenje proizvodnje zahteva vertikalnu i horizontalnu vezu podataka koje generišu različiti sistemi. Vertikalna integracija nivoa planiranja, kontrole i izvršenja u kompaniji dodatno omogućava fleksibilnu kontrolu nad proizvodnim i logističkim procesima. Razmena podataka između nivoa planiranja, (ERP softver) i nivoa upravljanja procesima vrši se preko MES (Manufacturing Execution System) sistema izvršenja. On predaje zadatke i preuzima informacije pomoću programske upravljačke logičke kontrole (PLC, SCADA).

Pred ERP softverom se pojavljuje izazov da radi u realnom vremenu, što uglavnom znači bez uključivanja čoveka u proces unosa i obrade podataka i donošenja real time odluka.

Drugi izazov je veza ERP sistem ne samo u vertikalnom već i u horizontalnom smeru, odnosno u kominkaciji sa dobavljačima, institucijama i kupcima. Horizontalnu integraciju ostvarujemo na osnovu EDI razmene informacija.